Yolculuk esnasında nelere dikkat etmeliyiz?
Belirlenen duraklar dışında toplu taşıma araçlarına binmek veya inmek konusunda ısrarcı olmayın, araçta sadece yolculara ayrılmış koltukları kullanın, fazla yük veya eşya taşımayın, bagajınızda tehlikeli madde taşımayın, durakta beklerken sırada kalın, diğer yolcuların haklarına saygı gösterin ve ayrıca…
Uzun yola giderken nelere dikkat edilmeli?
Uzun yollarda araç kullanırken uyulması gereken 8 kural. Sürüşten önce iyi bir dinlenme yapın. …Aracınızı yola çıkmadan önce servise götürmeyi unutmayın. …Rahat kıyafetler seçin. …Trafik kurallarına dikkat edin. …Acele etmeyin. …Ne yiyip içtiğinize dikkat edin. …Her birkaç saatte bir mola verin. …Kendi güvenliğinize dikkat etmeyi unutmayın.
Yolculuk yaparken mutlaka ne yapmalıyım?
Uzun mesafe yolculuklarında dikkat edilmesi gereken 7 şey 1- Aracınızı iyice kontrol edin. 2- Yorulduğunuzda mutlaka araba koltuğuna oturun. 3- Keyifli bir yolculuk için rahat kıyafetler giyin. 4- Yolculuk öncesi atıştırmalık bir şeyler hazırlayın.
Güvenli yolculuk için neler yapılmalı?
Güvenli seyahat için 10 basit önlem. Aracınızı zamanında kontrol ettirin. …Güvenli bir yolculuğa hazırlanın. …3. Hız sınırlarına uyun. …Uzun yolculuklarda mola verin. …Trafik işaretlerine dikkat edin. …Cep telefonunuzu kullanırken dikkatli olun. …Başkalarının hatalarına dikkat edin. …8. Seyahat etmeden önce dinlenmek gerekir. Daha fazla makale…
Yolculukta uyulması gereken nezaket kuralları nelerdir?
Yolculuk sırasında yüksek sesle konuşmak, yolcuları ve şoförü rahatsız etmek veya sinirlendirmek yasaktır. Yolcular yolculuk sırasında araçlardaki koltuklara oturmalı veya ayaktayken tırabzanlara tutunmalıdır. Şoförün yolculuk sırasında herhangi bir bilgi sorması veya herhangi bir konuşma yapması yasaktır.
Araba içinde yolculuk yaparken nelere dikkat etmeliyiz?
Arabayla seyahat ederken dikkat etmeniz gereken 10 şey: 1) Lastik basıncınızı kontrol edin ve mevsime uygun lastik kullanın. 3) Güvenli mesafeyi koruyun ve hız sınırlarına uyun.
Uzun yolda kaç saatte bir mola verilir?
4,5 saatlik sürüşten sonra en az 45 dakikalık bir mola vermelisiniz (dinlenme molası vermediğiniz sürece). Molanızı kesinlikle iki parçaya bölebilir ve 4,5 saatlik sürüş sırasında alabilirsiniz.
Arabanın neleri kontrol edilmeli?
Bunun için aşağıdaki kontrolleri yapın: 1Lastik kontrolü: Lastik basıncını ve lastik diş derinliğini kontrol edin.
Araba yolculuğunda ne lazım?
Yolculuğa Çıkarken Yanınıza Almanız Gereken 12 Şeyİlk yardım çantası ve yangın söndürücü İlk yardım çantası ve yangın söndürücü, aracın kendisi ve sürücüsü kadar önemlidir. … Çekme halatı … Mal hasarı kaza raporu ve kalem. … Reflektör. … Yedek ampul. … Eldiven. … Kolonya veya dezenfektan. … Yastık.Daha fazla makale…•1 Mart 2021
Araba yolculuğunda ne yapılır?
Daha fazlasını okuyun. Teknoloji eğlenceli olabilir. …Film izlemek eğlenceli olabilir. …Hareket halindeyken oyun oynayın. …Diğer gezginlere kitap okuyun. …Birbirinizle sohbet edin. …Turistik yerleri ziyaret edin. …Doğada yürüyüşe çıkın. …Canlı müzik dinleyin.Daha fazla makale…•7 Ekim 2020
Uzun Yola Saat Kaçta Çıkılır?
Eğer tek başınıza bisiklete biniyorsanız, günde 8 saatten fazla bisiklete binmeyin. Her 2 saatte bir 15 dakikalık mola verdiğinizden emin olun. Mümkünse, sabah 1 ile 5 arasında ve öğlen 12 ile 3 arasında mola verin.
Yolculuk adabı nedir kısaca?
Trafikte birçok anlaşmazlığı karşılıklı sevgi, saygı, anlayış ve hoşgörü ile çözer. Trafik kurallarının uygulanması, trafik görgü kurallarının gelişmesine ve yerleşmesine yol açar. Trafik görgü kuralları, insanların trafikte birbirlerine karşı olumlu tepkilerini ve davranışlarını ifade eder.
En güvenli yolculuk hangisi?
Uçaklarla Güvenli Seyahat Günümüzde insanlar uçakları tercih ediyor çünkü diğer ulaşım araçlarına göre daha güvenli, daha hızlı ve daha rahat. Hava taşımacılığı insanların dünyadaki herhangi bir bölgeye veya ülkeye daha hızlı ve daha rahat bir şekilde seyahat etmesini sağlıyor.
Güvenli bir yol bulunması gereken özellikler nelerdir?
Güvenli bir şekilde araç kullanmak için hangi önlemleri alabilirsiniz? Araç kullanmadan önce kontrol edin. Odaklanın. Diğer araçları kontrol edin. Ani olaylara hazırlıklı olun. Saldırgan sürücülerden kaçının. Lastiğiniz patlarsa yardım alın. Yakıt eksikliğini düzenli olarak kontrol edin. Araç arızasıDaha fazla makale…•20 Şubat 2023
Yolculuk valizinde neler olmalı?
Seyahat çantanızda bulunması gerekenler: En önemli 14 şeyGüneş kremi.Güneş gözlüğü.Ağrı kesiciler ve mide ilacı.Bandajlar.Islak mendil.Deodorant.Diş fırçası ve diş macunu.Şampuan – saç kremi – duş jeli.Diğer makaleler…
Arabaya binerken nelere dikkat etmeliyiz?
Sürüş ipuçları: Emniyet kemerinizi her zaman takın. Şehirde araç kullanırken kaldırımda sürmeyin. Araç kullanırken aracın çok fazla savrulduğunu fark ederseniz, kenara çekin ve ayağınızı gazdan çekin. Araçla virajdan çıkarken ani manevralardan kaçının. Daha fazla makale…
Yolcuların uyması gereken trafik kuralları nelerdir?
Bilmeniz gereken trafik kuralları. Hız sınırlarına uyun. …Alkolün etkisi altında araç kullanmayın. …Önünüzdeki araçla güvenli bir mesafe bırakın. …Emniyet kemerinizi takın. …Trafik işaretlerine uyun. …Öncelikli geçiş kurallarına uyun.
Otobüste yolculuk yaparken nelere dikkat etmeliyiz?
Araçların ön taraflarını kalabalıklaştırmayın, arkaya geçin ve diğer duraklardan binen yolculara yer açın. Araçlarımızın oturma alanlarında bir yolcu için ayrılmış alandan fazlasını işgal etmek veya diğer yolcuların koltukları kullanmasını engelleyecek şekilde davranmak yasaktır.
Taşıtlara inip binerken ve yolculuk halinde nelere dikkat etmeliyiz?
Toplu taşıma araçlarına binerken sıraya girmeniz gerekir. Yaşlılar, engelliler, hamile kadınlar ve çocuklu kadınların inip binmeleri için zamana ihtiyaçları vardır, sabırlı olmalı, onlara yardım etmeli ve yerinizi vermelisiniz. Araçlara binerken ve inerken her zaman doğru kapıyı kullanın.