Fasulye doğru nasıl yazılır?
Bu kelimenin doğru kullanımı ve yazımı “Bean” biçiminde fark edilir. Ünlülere özel dikkat gösterilmeli ve bunlar doğru yazılmalıdır.
Kuru fasülye nasıl yazılır TDK?
Birçok okuyucu “bean” kelimesinin yan yana mı yoksa ayrı mı yazıldığını merak ediyor. Dil bilgisi kurallarına göre, yalnızca bileşik isimler yan yana yazılır. Bean bir bileşik isim değil, bir ifade olduğundan ayrı ayrı yazılmalıdır.
Kuruyemiş nasıl yazılır TDK?
Kuruyemiş nasıl yazılır sorusunun cevabı: TDK (Türk Dil Kurumu) resmi sitesindeki bilgileri incelersek; “kuruyemiş” kelimesi “fındık, fıstık, leblebi, meyveli gibi yemek dışında yenen yiyecekler” anlamına gelmektedir. Bu durumda bu kelimeyi “kuruyemiş” olarak yazmak yanlıştır.
Zeytin nasıl yazılır TDK?
Siyah, zeytin kelimesini tanımladığı için sıfat işlevi görür. Bu yüzden ayrı yazılır. Bu kelime sıklıkla siyah zeytin olarak yanlış yazılır.
Sarımsak nasıl yazılır TDK?
TDK verilerine göre, garlic kelimesinin doğru yazımı “garlic”tir. “Garlic” yazımı yanlış kabul edilir. Ezilmiş sarımsak yoğurda lezzet katar.
Kuru baklagiller nasıl yazılır TDK?
Bu kelime sıklıkla yanlış olarak baklagil olarak yazılır. Doğru kullanımı baklagiller şeklinde olmalıdır.
Yeşil zeytin nasıl yazılır?
Yazımı değiştirilen kelimeler arasında “unvan”, “mütevelli” ve “yeşil zeytin” gibi yaygın kullanılan kelimeler de yer alıyor. Güncellemeye göre, “unvan” kelimesi “unvan” olarak değiştirilirken, “mütevelli” yerine “mütevelli”, “yeşil zeytin” yerine de “yeşil zeytin” ifadelerinin kullanılması kabul edildi.
Çörek otu nasıl yazılır?
kuru fasulye, kuru incir, soğan, kuru üzüm vb. UYARI: çiçek dışındaki anlamları olan fasulye çiçeği (renk), nar çiçeği (renk), suçiçeği (hastalık); ot dışındaki anlamları olan öksürükotu (barut), fare otu (arsenik); sesi düşen çörek otu ve geleneksel olarak yazılan semizotu ve dereotu yan yana yazılmıştır.
Yeşil biber nasıl yazılır?
Yeşil, taze, acı veya doldurulmuş biber anlamına gelir. Bu kelime sıklıkla yanlış olarak green pepper olarak yazılır. Doğru kullanımı green pepper şeklinde olmalıdır.
Sivri biber nasıl yazılır?
TDK’ya göre yeşil ve kırmızı biber yan yanadır; yeşil biber ayrı yazılır.
Çiğ köfte nasıl yazılır?
TDK’ya göre çiğ köfte kelimesi yan yana yazılamaz. Bu bir yazım yanlışıdır. Çiğ köfte kelimesi ayrı yazılır. Ayrı ayrı yazılsa bile iki kelime tek bir anlama gelir.
Maydanoz nasıl yazılır?
TDK’ya göre, maydanoz kelimesinin doğru yazımı “Maydanoz”dur. Diğer yazılar yanlış kabul edilir.
Patates nasıl yazılır TDK?
Diğerlerinden daha masum: Pattes, pattiz, patatez Herkes kelimesi “everyone” olarak yazıldığı gibi, patates kelimesi de maalesef “potatoz” olarak yazılmıyor. Pattiz hiç yazılmıyor, Pattes ise söz konusu bile değil.
Ayçiçek yağı nasıl yazılır?
TDK’ya göre yanında “zeytinyağı” yazıyor ama “ayçiçek yağı, susam yağı, pamuk çekirdeği yağı” ayrı yazıyor. Hatta “hacı yağı” bile ayrı yazıyor.
Hafta içi nasıl yazılır?
TDK tarafından belirlenen hafta içi kelimesinin doğru yazımı “Wochentag”dır. Diğer yazımlar yanlış kabul edilir. En yaygın yanlış kullanım Wochentag’dır.
Karnabahar nasıl yazılır TDK?
TDK’ya göre karnabahar kelimesinin doğru yazımı “karnabahar”dır. Diğer yazılar yanlış kabul edilir.
Kuru fasulye nasıl yazılır 2024?
DRIED BEANS SÖZCÜĞÜNÜN ANLAMI: Bu, yeşil kabuklarından soyulmuş ve kurutulmuş fasulyeleri ifade eder. Bu kelime genellikle yanlış olarak beans olarak yazılır. Doğru kullanım, dried beans şeklinde olmalıdır.
Asfaltın doğru yazılışı nedir?
TDK’ya göre asfalt kelimesinin doğru yazımı “asfalt”tır.
Kolonya nasıl yazılır TDK?
TDK’ya göre Köln kelimesinin doğru yazımı “cologne”dir.