Radyo frekans hangi hastalıklara iyi gelir?
Radyofrekans ablasyonu; Bel ağrısı, boyun ağrısı ve dejeneratif (artritli) eklem ağrısı olan hastaların tedavisinde kullanılabilen minimal invaziv, girişimsel bir tedavi yöntemidir.
Radyofrekans hangi doktor yapar?
Daha önce kardiyoloji, plastik cerrahi, beyin cerrahisi, onkoloji gibi alanlarda kullanılan radyofrekans yöntemi, 1998 yılından bu yana KBB hekimleri tarafından da kullanılmaya başlandı.
Radyofrekans kimlere uygulanır?
Kronik boyun, sırt, bel, kalça veya diz ağrılarınız varsa ve tüm ağrı kesici ilaçlara veya fizik tedaviye rağmen bu ağrılar geçmiyorsa; radyofrekans tedavisi sizin için uygun olabilir.
Radyofrekans hangi bölgelere uygulanır?
Radyofrekans hangi bölgelerde kullanılır? Radyofrekans uygulaması; bacak, kol, karın, kalça, mide, yüz, yanaklar, boyun, dekolte bölgesi, sırt ve selülit gibi bölgesel yağlanmanın görüldüğü tüm bölgelere uygulanabilir.
Radyofrekans tedavisi ne zaman etkisini gösterir?
Bu prosedürün etkileri kişiden kişiye değişebilir, ancak genellikle ağrı kesici etki prosedürden hemen sonra başlar. Nadir durumlarda, prosedürün işe yaramaya başlaması dört ila altı hafta sürebilir. Bazı kişilerde ağrı kesici etki hemen başlayabilirken, bazılarında 10 gün içinde, bazılarında ise üç haftaya kadar sürebilir.
Radyo frekans tedavisi nasıl yapılıyor?
Fıtıklaşmış diskler için radyofrekans tedavi yönteminin amacı hastaya hızlı bir çözüm sağlamak, ağrıyı gidermek ve sorunlu bölgedeki hasarı doğrudan ortadan kaldırmaktır. Doku hasarı, sorunlu bölgeye 60 ila 80 derecelik yüksek frekanslı bir akımın uygulanması nedeniyle oluşur. Bu, sürekli bir akış şeklinde uygulanan klasik yöntemdir.
Radyofrekans kaç dakika sürer?
İşlem yaklaşık 30-45 dakika sürer. İşlemden sonraki ilk 5-6 saat boyunca cilt çok kırmızı olacaktır. Sonraki 24 ila 72 saat içinde kızarıklık pembeye dönmeye başlayacaktır. İşlemden sonra yara nemlendirilmeli ve 3-4 gün boyunca güneşten korunmalıdır.
Radyofrekans acıtır mı?
Radyofrekans acıtır mı? Genellikle radyofrekans tedavisi sırasında çok az ağrı veya rahatsızlık hissedilir, ancak bu kişiden kişiye değişebilir. Radyofrekans tedavisi genellikle lokal anestezi altında yapıldığından hastalar herhangi bir ağrı hissetmezler.
Radyofrekans sonrası ağrı olur mu?
Radyofrekans tedavisinin en önemli avantajı son derece güvenli olması ve ameliyata gerek kalmadan etkili sonuçlar vermesidir. Hasta radyofrekans tedavisi sırasında veya sonrasında önemli bir ağrı veya acı hissetmez.
Radyofrekans kaç yaşında yapılır?
RF (radyo frekans) altın iğneleme kaç yaşında yapılır? RF (radyo frekans) altın enjeksiyonu, ihtiyacı olan 18 yaş üstü her hastaya yapılabilir.
Radyofrekans ısısı nerede yapılır?
Cilt üzerindeki en bilinen etkisi, cilt gerginliğini sağlayan kolajen liflerinin yenilenmesidir. Radyo frekansı kullanıldığında, cilt katmanlarında ısı üretilir.
Radyofrekans iz bırakır mı?
Fraksiyonel radyofrekans tedavisi, cildin üst tabakasına zarar vermeden cildin altındaki dokuya etki ettiği için iz veya leke bırakma riski yoktur.
Radyofrekans nedir tıpta?
Radyofrekans termokoagülasyon (RFT), yüksek frekanslı elektrik akımıyla oluşturulan ısı kullanılarak sinirde veya sinir ağında lezyon oluşturularak sinirin kalıcı veya uzun süreli olarak etkisiz hale getirilmesidir.
Radyofrekans ödem yapar mı?
Burun etlerine yani alt konkalara radyofrekans uygulanırsa burun tıkanıklığınız ikinci günden itibaren daha da kötüleşebilir. Bu uygulama yapılan bölgedeki şişlik yani ödem durumuna bağlıdır.
Radyofrekans iğnesi nedir?
Altın iğne veya iğneli radyofrekans uygulaması, cerrahi olmayan cilt gençleştirme yöntemlerinden biridir. Altın kaplama iğnelere sahip başlıklar aracılığıyla cildin yüzeyinden alt katmanlara radyofrekans enerjisi verilerek uygulanır. Bu, doku onarımını ve kolajen sentezini tetikleyebilir.
Radyo frekans nerelerde kullanılır?
Radyofrekans yöntemi nerelerde kullanılır? Radyofrekans tedavisi, genellikle ilaç veya fizik tedavi yöntemlerine yanıt vermeyen bel ve boyun eklemlerinde kireçlenme, omuz, diz ve kalça eklemlerinde kireçlenme, faset eklem ağrısı veya bel ağrısı gibi sorunları olan hastalarda kullanılabilir.
Radyo frekans kaç seans yapılmalı?
Ortalama olarak tedaviler 15 günlük aralıklarla 3 seansta gerçekleştirilir. Soruna ve nedene bağlı olarak ek tedaviler gerekebilir. Bunun için doktorunuz tarafından muayene edilmesi gerekir. İşlem sırasında ağrı hissedilmemesi için lokal anestezik krem uygulanır.
Radyo hangi amaçla kullanılır?
Günümüzde çok özel amaçlı radyolar (örneğin askeri radyolar) hariç, radyolar genel olarak iki kategoriye ayrılır: Birincisi eğlence amaçlı olanlar, ikincisi iletişim amaçlı olanlar.
Radyo frekans tedavisi sonrası ne yapılmalı?
Radyofrekans tedavisinden sonra Radyofrekans ile ağrı tedavisinden sonra hastalarımızı yaklaşık 2 saat kadar gözlem altında tutuyoruz ve tedaviden sonra 3-5 gün evde yatak istirahati öneriyoruz.