Fiş kesmeyince ne olur?
Fiş almayan müşterilere 5 bin lira ceza kesilecek.
Fiş kesmeyen işletmeler nereye şikayet edilir?
Vimer 189 hattını arıyorsunuz. Makbuz vermeyen şirketin adresini bilmek önemlidir. Şikayetinizi dinleyecek ve kaydedeceklerdir.
Fiş verme zorunluluğu var mı?
Vergi Usul Kanununda belirtilen makbuz, fatura ve serbest meslek makbuzu gibi belgelerin bir takvim yılı içinde bir defadan fazla ibraz edilmemesi veya alınmaması halinde, her bir tespit için alıcı ve satıcıya ayrıca vergi cezası kesilir.
Kaç TL’ye kadar fiş kesilebilir 2024?
2024 yılında zorunlu fatura düzenleme limiti tutarı 6.900 TL’dir. Maliyeti ise 6.
Fişi almamak suç mu?
Fiş almamak suç mudur? Evet, fiş almamak Vergi Usul Kanunu’na göre suç sayılır. Bu, tüketicinin ve satıcının yasal yükümlülüklerini ihlal eder. Vergi Usul Kanunu’na göre, fiş ve fatura almayan müşterilere ceza uygulanmalıdır.
Fatura kesmemek suç mu?
Fatura ödememek bir suç olarak kabul edilir ve kanunen cezalandırılır. Şirketler fatura olmadan satış yaptığında, bu vergi kaçırma olarak kabul edilir.
Fiş kesmeme cezası ne kadar?
Fiş/fatura almayan tüketicilere 5.000 lira ceza kesileceği çok konuşuldu (VUK Md. 353/3). Yani bir restorana gittiyseniz, orada yemek yediyseniz ve fiş almadan çıktıysanız Maliye Bakanlığı size 5.000 lira ceza kesecek. Bunu ben söylemiyorum, 213 sayılı Vergi Usul Kanunu’nda (VUK) yazıyor.
İhbar eden kişi bulunur mu?
Tüm raporların gerçek olarak kabul edildiği POLİS İHBAR HATTI 155’e gelen rapor sisteme aktarılır ve gelen tüm raporlar belirli bir gizlilik seviyesiyle kaydedilir ve raporu yapan vatandaşın kimliği asla başkasına açıklanmaz. Polis İHBAR HATTI 155’e gerekli tüm bilgileri vermek, kanıt sağlamak ve işlemi tamamlamak…
Fatura vermiyorsa ne yapmalı?
Birincisi, vergi dairenize gidip şikayette bulunup şirketin denetlenmesini talep etmektir. İkinci seçenek, Maliye Bakanlığı’nın 189 numaralı telefonundan müşteri hizmetleriyle iletişime geçmek ve şikayetinizi bu şekilde iletmektir.
Kaç paraya kadar fiş kesilebilir?
2024 yılı için fatura kesme sınırı; İlgili tutar, 30 Aralık 2023 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği’nde fatura düzenleme için 6.900 TL, düzenleme sınırı ise 1 Ocak 2024’ten itibaren ilan edilmişti.
Fiş olmazsa ne olur?
Fiş veya fatura alınmazsa, kayıt dışı satış yapılmış olur ve bu satın alma işleminde vergi alınmaz. Fiş veya fatura talep etmiyorsak, satıcı malların satış fiyatına dahil olan KDV’yi devlete ödemek zorunda kalmaz ve böylece ek gelir elde eder.
Fişler kaç günlük işlenir?
Muhasebe belgelerinin düzenlenmesini gerektiren işlemlerin, Vergi Usul Kanunu’nun 219 uncu maddesi hükümlerine göre en geç 10 gün içinde muhasebe belgeleri kullanılarak, en geç 45 gün içinde de söz konusu belgeler kullanılarak deftere geçirilmesi zorunludur.
POS cihazından fatura kesmek zorunlu mu?
Kredi kartımızı kullanarak kasa POS cihazından para çektiğimizde kasa fişi yerine harici fatura düzenlemek istiyorsak; faturanın seri ve sıra numarasını POS cihazına girmemiz gerekmektedir.
POS cihazında limit ne kadar?
Ancak şifresiz işlem limiti bulunuyor. BKM (Bankalararası Kart Merkezi) yönetmeliğine göre 1 Temmuz 2024’ten itibaren şifresiz temassız ödeme limiti 1.500 TL’dir. Buna göre kart sahipleri 2024 Temmuz’undan itibaren şifre girmeden 1.500 TL’nin altındaki temassız ödemeleri yapabilecek.
Fiş üst limiti nedir?
Elektronik belgelere geçiş ve fatura düzenleme kısıtlamaları Vergi idaresi elektronik belgelerin kullanımını düzenliyor ve mükelleflere kağıt fatura düzenleme konusunda belirli bir sınır koyuyor. 2024’te ticari işlemleri daha iyi izlemek için bu sınır 6. seviyeye çıkarılacak.
Fiş kesmeme cezası ne kadar?
Fiş/fatura almayan tüketicilere 5.000 lira ceza kesileceği çok konuşuluyor (VUK Madde 353/3), yani bir lokantaya gidip yemek yiyip fiş almadan çıkarsanız Maliye Bakanlığı size 5.000 lira ceza kesecek. Bunu ben söylemiyorum, Vergi Usul Kanunu (VUK) No. 213.
Fiş prizde kalırsa ne olur?
Güç kapatılmasa veya azaltılmasa bile, cihaz prize takılı olduğu sürece tüketim devam edecektir. Prizdeki fiş güç tüketirken, cihaz kullanımda olmadığında güç tüketimi değişir. Cihaz kullanımda olmadığında ancak prize takılı olduğunda, genellikle saatte 3W güç tüketir.
Fiş almayınca ne olur?
Maliye Bakanlığı, ticari görüşmelerde vazgeçilmez bir ifade olan “Makbuz almazsak ne olur?” sorusunun cevabını açıkladı. Vergi dairesi, makbuz almayan tüketicilere 5.000 TL para cezası kesmeye hazırlanıyor. Taslak tebliğe göre, müşterinin makbuzsuz satın alma işlemini bildirmesi için beş iş günü bulunuyor.
Fiş kesmek neden önemli?
Fiş veya fatura alınmazsa, kayıt dışı satış yapılmış olur ve bu satın alma işleminde vergi alınmaz. Fiş veya fatura talep etmiyorsak, satıcı malların satış fiyatına dahil olan KDV’yi devlete ödemek zorunda kalmaz ve böylece ek gelir elde eder.