İçeriğe geç

Alatav Ne Demek Tdk

Altan ne demek TDK?

Anlamı oldukça ilgi çekici olan erkek isimlerinden biri olan Altan ismi Türkçe kökenli olup; “kızıl saçlı”, “sultan”, “hakan” ve “sultan” anlamlarını içermektedir.

Alavere ne demek TDK?

İfade. [1] Hileli amaçla iş yapmak.

Atavik ne demek TDK?

sıf. (fr. atavique Aydok ne demek TDK?

Tarlanın aşağı akış kısmı.

Altan’ın anlamı ne?

Altan ismi Türk kültüründe güçlü bir sembolizme sahiptir, gün doğumunu ve umudu çağrıştırır. “Altın gibi değerli” anlamına gelen “altın” kelimesiyle bağlantılı olan bu isim aynı zamanda cesaret, liderlik ve parlaklık gibi olumlu nitelikleri de temsil eder.

Adar ismi ne anlama gelir?

Kürtçede “Dar” ağacı anlamına gelir. “Adar” aynı zamanda “ağaç yaşı” anlamına gelir. Bu, bahar ayı olan Mart ayıyla aynı anlamda kullanılır.

Avere ne demek?

Önceki dersimizde “essere” (olmak) fiilini inceledik. Bugün İtalyancada başka bir temel fiile bakacağız: “avere”, İngilizcede “sahip olmak” anlamına gelir.

Avarya ne demek TDK?

Ortalama, deniz ticaretinde gemiye veya yüke gelen hasardır.

Ayal ne demek TDK?

Arapça kökenli olan ayal kelimesinin sözlük anlamı eştir. Osmanlı döneminde, karı koca birbirlerine Ayal veya Iyal diye hitap ederlerdi. Ayal, çocuk kelimesinin çoğulu olarak da kullanılır. Ayal, aileye bakmak ve onlar için çalışmak anlamına gelir.

Tasvik ne demek?

Kelime Anlamı: Açıklama kelimesi, bir nesnenin, olayın veya fikrin sözlü veya yazılı olarak ayrıntılı bir açıklaması ve betimlemesi anlamına gelir. Kökeni: “Tasvir” kelimesi Arapça kökenlidir. Arapçada “تَصْوِير” (taswir) kelimesi tanımlamak veya tasvir etmek anlamına gelir.

👉 👈 ne demek?

👉 👈 Emoji Anlamı: Elin tersiyle sola/sağa işaret eden işaret parmağı – Bir şeye dikkat çekmek, hatırlatmak, uyarmak, yön belirtmek için kullanılır. ✌️ Emoji Anlamı: Zafer İşareti – Bu işaret, 60’larda hippiler tarafından popüler hale getirilen bir barış sembolüdür ve zafer anlamına gelir.

Züppe ne demek TDK?

TDK’ya göre Arapça kökenli olan dandik kelimesi; giyiminde, sözünde, dilinde ve düşüncesinde toplumun gülünç ve çelişkili kabul ettiği gösteriş ve aşırılıklara başvuran kişi anlamına geliyor.

Lavuk ne demek TDK?

TDK’ya göre Türkçe kökenli olan Lavuk kelimesi; gereksiz konuşan, önemsiz konularla çok meşgul olan, hal ve hareketleri ile sözleri başarı getirmeyen kimse anlamına gelmektedir.7 Ağustos 2024

Gabrak ne demek?

Gabrak kelimesinin aşağılayıcı anlam taşıyan bir argo kelime olduğu bilinmektedir. Ancak Gabrak kelimesinin Türk Dil Kurumu’na göre hiçbir anlamı olmadığı bilinmektedir. Konuşulan kişiye hakaret ve aşağılama amacıyla kullanılan bir argo kelimedir.

Haspam ne demek?

Türk Dil Kurumu’na göre Haspam, uygunsuz ve yakışıksız özelliklere sahip kız ve kadınlar için kullanılan bir kelimedir. Kadınlar için saldırgan bir kelimedir. Kullanımı ve telaffuzu uygunsuz bir kelimedir. Haspa kelimesi, Haspam kelimesiyle aynı şekilde kullanılan ancak şaka amaçlı söylenen bir kelimedir.

Avasin ismi ne anlama gelir?

Avşin isminin anlamı su mavisi.

Ahter ismi ne anlama gelir?

“Ahter” kelimesi eski Türk şiirlerinde ve metinlerinde “yıldız” anlamında kullanılmış ve gökyüzünün parlak güzelliğini anlatmak için tercih edilmiştir. Arapça: Arapçada benzer bir anlamı olan “Ahter” kelimesi yıldız anlamına gelir.

TDK şifahen nasıl yazılır?

Türkçe’de fiil kelimesinin kullanımı hakkında ayrıntılar şunlardır. Türk Dil Kurumu’na göre fiil, Türkçe’de zarf olarak kullanılır. Ayrıca bu kelimenin Arapça bir kelime olduğu belirtilmektedir. Arapça’da “şifāhen” olarak telaffuz edilir.

Eski Türklerde Erkin ne demek?

Erkin ismi Türk kültüründe kişisel özgürlük ve bağımsızlığın simgesidir. Bu ismin kökeni Türkçe olup genel anlamı “özgür” ve “bağımsız” olan bir kelimeye dayanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Travesti