İçeriğe geç

Altınyayla Da Kaç Köy Var

Altınyayla’nın kaç köyü var?

Altınyayla, SivasAltınyaylaBelde Sayısı1Köy Sayısı10İdare KaymakamBatuhan Kalkan21 satır daha

Zarada’da kaç köy var?

Sivas İli’nin 17 ilçesinden biri olan Zara, bugün (2021) 135 köy yerleşiminden oluşmaktadır.

Altınyayla ne zaman ilçe oldu?

Belediye 1955 yılında Dirmil’de kuruldu ve ilk belediye başkanı, daha önce köy katibi ve merkez caminin imamı olarak görev yapmış bir Kazak olan Kamil Şentürk’tü. Bu büyüleyici batı Akdeniz kasabası, 1990 yılında bilmediği bir isimle ilçe oldu: Altınyayla.

Altınyayla hangi ilçeye bağlıdır?

Altınyayla ilçesi Sivas il merkezinin güneybatısında, Ulaş ilçesi üzerinden Sivas’a 80 km uzaklıkta yer almaktadır. Şarkışla’ya 112 km uzaklıktadır. Bizden yeni kurulan bir ilçedir. İlçenin yüzölçümü 717 km2 olup deniz seviyesinden yüksekliği 13500 metredir.

Burdur Altınyayla neyi meşhur?

Ekonomi: Kireç üretimine elverişli olan Altınyayla ilçesinin kuzeyindeki Çalca Tepesi’nde üretilmektedir. İlçenin geçim kaynağının neredeyse yarısının buradan sağlandığı söylenebilir. İlk kireç üretimi 20. yüzyılın başlarında Merkez Camii’nin inşası için denenmiş ve olumlu sonuçlar alınmıştır.

Burdur Altınyayla’nın nüfusu kaç?

İlçe belediyesi 1955 yılında kurulmuş olup 4 ilçeden oluşmaktadır. 2023 adrese dayalı nüfus sayımına göre ilçenin toplam nüfusu 5.197 kişi olup bu nüfusun 3.100’ü ilçe merkezi 2. ilçede yaşamaktadır.

Zara Alevi mi Sünni mi?

Sivas Alevilerinin önemli bir kısmı Türkmen’dir. Sivas’ın belirli bölgelerinde, özellikle Zara ve İmranlı ilçelerinde, Koçgiri Alevileri 500 yıldır bölgede yaşamaktadır. Sivas Alevilerinin çoğu Avşar, Beydili, Çepni ve Koçgiri Alevileri gibi farklı kabilelerden oluşmaktadır.

Zara’nın eski adı ne?

Adıyamanlı, Alevi ve Sünni üyeleri olan Kürt bir ailede doğdu. Çocukluğu boyunca “Neşecik” adıyla sekiz albüm çıkardı. 1991’de Milliyet gazetesinin düzenlediği Kıdemli Müzik ve Halk Dansları Yarışması’nda “Türk Halk Müziği Solisti” kategorisinde Türkiye birincisi oldu.

Zara hangi ilçededir?

Zara, Sivas ilinin bir ilçesidir.

Sivas Altınyayla hangi Türk boyundan?

Bunlar Kafkasya bölgesinden gelen ve Altınyayla, Ulaş, Kangal ve Şarkışla gibi bölgelerde yaşayan Türk boylarıdır. İlçemiz 93 Harbi olarak bilinen Osmanlı-Rus Savaşı sırasında doğudan batıya göçlerle iskân edilmiştir.

Altınyayla Kaymakamı kimdir?

Kaymakamımız Sayın Batuhan KALKAN, Altınyayla Belediye Başkanımız Sayın Sezai SUBAŞI, Deliilyas Belediye Başkanımız Sayın Hayati AKBULUT ve beraberindekiler, Deliilyas İlkokulu’nda düzenlenen 2024-2025 eğitim öğretim yılı İlkokul Haftası kutlama programına katıldı. @sivasvaliligi @batuhankalkan25

Sivas Altınyayla neyi meşhur?

İlk belediye teşkilatı 1972 yılında kurulmuştur. 1990 yılındaki değişiklikle ilçe olmuştur. Başören köyündeki Kuşaklı ören yeri ilçenin en önemli turizm alanıdır. Hititler döneminde yerleşim yeri olarak kullanılmıştır. Ahşap işçiliğiyle ünlü Altınyayla Camii ile ilçenin tarihi değeridir.

Koçaş Dağı nerededir?

Koçaş Dağları, Güney Anadolu Bölgesi’nin batısında Toros Dağları’na bağlı, Muğla ilinin Fethiye ilçesine bağlı Seki beldesi ile Söğüt ve Gölhisar gölleri arasında yer alan, yükseklikleri ve karakterleri değişen bir dağ sırasıdır.

Dirmil nereye ait?

Dirmil, TorbalıDirmilLandTürkeiProvinzİzmirBezirkTorbalıGeografische RegionÄgäisregion9 weitere Zeilen

Dirmil’in nüfusu kaç?

Dirmil 1990 yılında ilçeye dönüştürülerek Altınyayla ismiyle anılmıştır. Günümüzdeki nüfusu 5335’tir.

Sivas Altınyayla’nın rakımı kaçtır?

1-Altınyayla İlçesi, Coğrafi Konumu İlçenin alanı 717 km2 olup, deniz seviyesinden yüksekliği 13500 metredir.

Altınyayla Kaymakamı kimdir?

Kaymakamımız Sayın Batuhan KALKAN, Altınyayla Belediye Başkanımız Sayın Sezai SUBAŞI, Deliilyas Belediye Başkanımız Sayın Hayati AKBULUT ve beraberindekiler, Deliilyas İlkokulu’nda düzenlenen 2024-2025 eğitim öğretim yılı İlkokul Haftası kutlama programına katıldı. @sivasvaliligi @batuhankalkan25

Sivas Serinyayla Alevi mi?

Serinyayla’ya halkın nereden göç ettiği de bilinmemektedir. Alevi ve Türkmen köyüdür.

Dirmil nerenin ilçesidir?

Altınyayla, eski adıyla Dirmil, Burdur ilinin bir ilçesidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Travesti